Son Dakika
ÇOCUKLAR, TİVİBU İLE EVDE ROBOTİK KODLAMAYI ÖĞRENDİLER

Çocuklar, Tivibu ile evde robotik kodlamayı öğrendiler

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu ve en popüler kanalları arasında yer alan Da Vinci TV, tasarım odaklı düşünce ile geleceğin teknolojilerini üreten çocukların yetişmesine destek vermek için “VR ile evde Robotik ve Kodlama Atölyesi” düzenledi. Çocuklar uzaktan katıldıkları atölyede, VEXRobotics’in yeni yazılımı #VEXCode VR ile evde robot olmadan uzaktan robotik kodlamayı ve VR teknolojisini öğrendiler.

Robotların bilgisayar bilimini (CS) gerçek dünyadaki uygulamalarla hayata geçirdiğini ve çocukları öğrenmeye motive ettiğini hepimiz biliyoruz. Artık STEM öğrenimi, fiziksel VEX robotlarına erişimi olmayan öğrenciler için de evde devam ediyor. Yeni nesil öğrenenler yaratılmasına öncülük eden Türk Telekom Tivibu ve Da Vinci TV’nin uzun yıllara dayanan güçlü iş birliği ile düzenlenen robotik ve kodlama eğitimlerinde, çocukların ilgi çekici deneyimlerle kendilerini yeni dünyaya daha donanımlı olarak hazırlanmaları hedefleniyor.

Türk Telekom Tivibu 126. Kanal’da yayınlanan Da Vinci TV ile düzenlenen robotik ve kodlama atölyelerinde her yaştan öğrenciye Scratch Blocks tarafından desteklenen blok tabanlı bir kodlama ortamı kullanarak çocukların sanal bir robotu evlerinde uzaktan eğitimle kodlamaları öğretiliyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Türk Telekom AKM’nin kalbinde

Türk Telekom AKM’nin kalbinde

Türk Telekom, kültür ve sanatın “kalbi” Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), yüksek teknolojiyi millî kültürün hizmetine sunuyor. Kültür …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir