Son Dakika
YENİ PIRELLI CINTURATO ÇIKTI

YENİ PIRELLI CINTURATO ÇIKTI

Yeni Pirelli Cinturato All Season SF3 lastiği piyasaya sürüldü: tüm yıl boyunca güvenli bir çözüme ihtiyaç duyan orta ve kompakt otomobillerin şehir içi sürücüleri için özel olarak tasarlandı. Bu en yeni ürün sanal olarak tasarlandı ve çeşitli farklı hava koşullarında yüksek düzeyde frenleme kontrolü sunuyor. Serideki tüm ebatlar, ıslak yol tutuşu açısından Avrupa lastik etiketinde en yüksek A derecesini elde etmiştir . Kar kontrolü , zorlu kış koşulları için sertifikalı lastikleri tanımlayan 3PMSF işaretiyle garanti edilir . Kuru yollarda Cinturato All Season SF3, kış lastiğinden ziyade yaz lastiğine daha yakın stabilite , akustik konfor ve yuvarlanma direnci sağlar. Çok yönlülüğü , Pirelli Cinturato All Season SF3’ün kombine frenleme (kuru, ıslak ve kar koşullarında) açısından sınıfının en iyisi olduğunu belirleyen Almanya’daki bağımsız Dekra testleri tarafından doğrulandı. Yeni Cinturato aynı zamanda TÜV SÜD sertifikasyon kuruluşu tarafından tanınmış olup, farklı sürüş koşullarındaki güçlü yönleri sayesinde kendisine ‘ Performans İşareti ‘ verilmiştir .

UYARLANABİLİR DIŞ DIŞI SAYESİNDE KAVRAMA VE RAHATLIK

Pirelli Cinturato All Season SF3, önceki modelden alınan 3 boyutlu kanallara sahip uyarlanabilir sırt teknolojisini miras alıyor ve bu kanallar artık lastiğin ömrü boyunca karda daha iyi kavrama sağlamak üzere daha da geliştirildi . Lastik aşındıkça bu kılcal kanallar şekillerini düz bir çizgiden zikzak desenine değiştirerek, diş derinliğindeki azalmaya rağmen karı yakalayabilen yüzey alanını arttırır. Kanallar aynı zamanda lastikte dolaşan enerjiye göre açılıp kapanabiliyor ve gerektiğinde kış konfigürasyonundan çok daha sert ve daha kompakt bir yaz modeline geçebiliyor, bu da frenleme performansını, yol tutuşunu ve sürüş hassasiyetini artırıyor. Önceki nesle kıyasla yönlü sırt deseni tasarımındaki daha geniş oluklar ve daha keskin açılar da gelişmiş kar performansına katkıda bulunuyor. Bu özellikler ayrıca suyun tahliyesine de fayda sağlayarak suda kızaklama riskini azaltır . Kara-deniz oranının bu optimizasyonu konforu da artırıyor: Pirelli Cinturato All Season SF3 serisinin tamamı, Avrupa lastik etiketinde gürültü açısından “A” veya “B” puanını alıyor.

GENİŞ SICAKLIK ARALIĞINDA ETKİLİ

Sırt deseni oluklarının gelişimi, seçilen malzemelerdeki yenilikler sayesinde mümkün oldu . Normalde daha geniş kanallar yaz koşullarında optimum performansı azaltır. Ancak Pirelli Cinturato All Season SF3’te kullanılan hamur, lastiğin sertliğini, stabilitesini ve tepki kabiliyetini yüksek sıcaklıklarda bile dengeleyebiliyor. Bu durum , yeni Cinturato All Season SF3’ün kuru zeminde frenlemede lider konumunu doğrulayan Dekra testleri 1 ile de vurgulanıyor. Aynı zamanda yeni lastik, bileşiğin soğukta sertleşmemesi nedeniyle kış aylarında da eşit derecede etkilidir ve bu da daha fazla kavrama sağlamaya yardımcı olur. Bu, yenilikçi bileşenlerin piyasaya sürülmesinden kaynaklanmaktadır: Soğuk olduğunda yüksek hareket kabiliyetini, sıcak olduğunda ise yeterli sertliği koruyabilen özel mikro yapılara sahip yeni bir polimer karışımı , düşük sıcaklıklarda kavrama sağlayan doğal kökenli yeni reçineler ve sıvı polimerler. Islak yollarda kavramayı olumsuz etkilemeden kar üzerindeki performansı en üst düzeye çıkaran.

SANAL BİR ORTAMDA DOĞDU

Tasarım süreci boyunca sanal modellemenin kullanılması temel önemdeydi; hamurların ve lastik sırtı deseni tasarımının paralel olarak geliştirilmesine olanak tanıdı, böylece ilgili özellikler istenen sonuçları elde etmek için birlikte çalıştı. Sanallaştırma aynı zamanda lastik üzerindeki fiziksel gerilimlerin dağılımının hassas şekilde tasarlanmasını da mümkün kıldı . Sonuç olarak enerji, aşınma, gürültü ve yuvarlanma direnci açısından bir dizi avantajla birlikte Pirelli Cinturato All Season SF3’ün kapladığı alana eşit bir şekilde yayılıyor. Bu, kilometre performansını artırır, sürüş konforunu artırır ve yakıt tüketiminin yanı sıra ilgili emisyonları da iyileştirir .

Pirelli Cinturato All Season SF3, Nisan 2024’ten itibaren 16 ila 20 inç arasında değişen boyutlarda satışa sunulacak. Bu yeni üründe ayrıca BEV’lerin ve PHEV’lerin özelliklerini geliştiren teknolojiyle donatılmış lastikleri gösteren Elect işaretli bir boyut seçeneği de mevcuttur. Pirelli, SUV gibi belirli lastik özellikleri gerektiren yüksek ağırlık merkezli araçlar için Scorpion serisini dört mevsim de dahil olmak üzere farklı mevsimsel varyasyonlarla sunuyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

PIRELLI 18 İNÇ FORMULA 1 LASTİKLERİNİN TESTLERİNİ TAMAMLADI

PIRELLI 18 İNÇ FORMULA 1 LASTİKLERİNİN TESTLERİNİ TAMAMLADI

20.000 KİLOMETREDEN FAZLA YOL ALINIRKEN GELİŞTİRME 10.000 SAAT, SİMÜLASYONLAR İSE 5.000 SAAT SÜRDÜ      …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir