Son Dakika
RAM Nedir, Ne İşe Yarar?

RAM Nedir, Ne İşe Yarar?

Ram nedir? Ram ne işe yarar kısaca? Ram Açılımı Nedir? Ram bilgisayar gibi bir çok elektroniğin önemli bir parçasıdır. Türkçe anlamı Rastgele Erişimli Hafıza anlamına gelen RAM (Random Access Memory), dosyaların hızla yazılıp okunmasına izin veren geçici bir depolama birimidir. Sabit disk ve diğer diskler, RAM’in yanında çok yavaş kaldıklarından, onun yerini alamazlar. RAM teknolojik cihazların işlevselliğinin anahtarı olarak görülmektedir.

RAM’i biraz detaylandırmak istersek. Cep telefonları, bilgisayarlar ve tabletlerde verilerin hızlı erişilebilirliğini artıran bir donanım olan RAM ihtiyaç olan bilgileri kalıcı değil, geçici olarak depolamaya yarıyor. Gerektiği zaman gerekli olan verilen RAM üzerine yazılır ve gerektiğinde de silinmektedir. Cihaz kapatıldığı zaman RAM’de depolanmış tüm veriler kaybolmaktadır. Akıllı cep telefonları ve tabletlerin aksine bilgisayarlarda ekstra RAM eklemek veya değiştirmek için RAM yuvaları bulunuyor.

RAM Ne İşe Yaramaktadır?

0 ve 1 bulunduran kutulardan meydana gelen RAM bizlere geçici bir depolama alanı sağlamaktadır. Verilerin işlenebilmesi için uygun alanı yaratan RAM aynı anda birden fazla işlem yapabilmemizi sağlıyor. RAM’lerin eş zamanlı olarak farklı programlar kullanmanızı sağlayan teknik özelliklerinin yardımıyla bilgisayarınızda çalışmalarınızı sürdürürken bir yandan da e-postalarımızı kontrol edebiliriz. Örneğin düzenlemekte olduğunuz bir Word belgesi, bilgisayarınızın RAM’inde geçici olarak depolanır. RAM’de bulunan yüksek hız, dosyada yaptığınız düzenlemeleri anında görmemizi sağlıyor.

 

RAM Kelimesinin Açılımı Nedir?

Türkçe anlamı Rastgele Erişimli Hafıza, İngilizce açılımı ise Random Access Memory olarak geçmektedir.

 

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir? Bugün sizlere kısaca biraz bu konudan bahsedeceğim. Nüfus Sayımı ile: Nüfusun …