Son Dakika
İŞ PORTFÖY, 6. TSPB ALTIN BOĞA ÖDÜL TÖRENİ'NDE 2 ÖDÜL ALDI

İŞ PORTFÖY, 6. TSPB ALTIN BOĞA ÖDÜL TÖRENİ’NDE 2 ÖDÜL ALDI

Türkiye’nin öncü portföy yönetim şirketi İş Portföy, 6. TSPB Altın Boğa Ödülleri kapsamında İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu ile “Toplumsal Değer Projesi” özel ödülünü ve Yatırım Fonları Portföy Büyüklüğü Lideri” ödülünü aldı.

 

 

Kuruluşundan bu yana geçen 21 yılda portföy yönetim sektöründe öncü konumunu koruyan ve toplamda yönettiği 78 milyar TL* değerindeki varlık büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özel portföy yönetim şirketi olan İş Portföy, 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Altın Boğa Ödülleri Töreni’nde 2 kategorinin kazananı oldu. İş Portföy 6. TSPB Altın Boğa Ödülleri kapsamında Özel Ödül Kategorisinde İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu ile “Toplumsal Değer Projesi” ve Portföy Yönetimi Faaliyeti kategorisinde “Yatırım Fonları Portföy Büyüklüğü Lideri” ödülüne layık görüldü.

 

Dünyadaki yapısal dönüşüm alanlarından ilham alarak yatırım stratejilerini bu dönüşüm alanları üzerine kurgulayan ve dünya genelinde katlanarak büyüyen tematik yatırım fonlarının Türkiye’de öncülüğünü yapan İş Portföy, getirilerin iyileştirilmesi prensibini benimsemesinin yanında, sürdürülebilir, sorumlu ve etki yaratan yatırımlar yapmak isteyen yatırımcıların beklentilerine cevap veren ve Türkiye’de bir ilk olan İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu’nu Dünya Kadınlar Günü’nde halka arz etmişti. Fon, bu sene ayrıca finans sektörünün en yenilikçi projelerini ödüllendiren Sardis Ödülleri’nde “Sardis Büyük Ödülü”nün de sahibi oldu.

 

6. TSPB Altın Boğa Ödüllerinin kazananları arasında olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını ileten İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan, kazanılan ödül hakkında açıklamada bulundu; “Teknoloji, tarım, yenilebilir enerji, sürdürülebilirlik ve cinsiyet eşitliği temalarına dayalı yenilikçi ve özgün yatırım fonları ile Türkiye’de ilklere imza atan İş Portföy olarak sektörümüzün değerli birliği TSPB’nin düzenlediği 6. Altın Boğa Ödüllleri’nin kazananları arasında olmaktan kıvanç duyuyoruz. Son beş yılda yerli ve yabancı farklı kurumlar tarafından 12 kez ödüle layık görülsek de TSPB’nin ödül kazananları arasında olmak her zaman bizi fazlasıyla gururlandırıyor. Fonlarımızın başarısından ve aldığımız bu kıymetli ödüllerden cesaret alarak, yeni hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. İş Portföy olarak mevcut tematik fonlarımızı büyütmek ve yeni fonları bu yelpazeye eklemek stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor. Küçük/büyük demeden her türlü tasarruf sahibini tematik fonlarımızla buluşturmak ve gelecek vadeden parlak fikirlere kolayca yatırım yapmalarını sağlamak fikri bizi heyecanlandırıyor. Sosyal medya ve dijital iletişim kanallarımızı da daha aktif kullanarak yenilikçi tematik fonların yatırım felsefesine ilişkin farkındalığı yükselteceğiz ve bu alandaki liderliğimizi sürdüreceğiz.”dedi.

 

6. TSPB Altın Boğa Özel Ödül Kategorisinde “Toplumsal Değer Projesi” ödülüne layık görülen İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu’nun kurulmasındaki katkılarından ötürü T. İş Bankası ve Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (KOÇ-KAM) teşekkür eden Sezercan, “Sosyal sorumluluklara sahip çıkan İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu, istihdamda kadınlara daha çok ve eşitlikçi bir şekilde yer açan, kadınların yönetimde söz sahibi olmalarını önemseyen şirketlerin yurt içi ortalık paylarına yatırım yaparak, kadınların ekonomiye ve şirket performanslarına katacağı değerden yatırımcıları yararlandırmayı hedeflerken bir yandan şirketleri toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirme konusunda teşvik etmektedir” dedi. Sezercan, ayrıca bu fonun yatırım yapılabilir olarak belirlediği şirketlerden Kadın Dostu Şirketler Endeksi oluşturulduğunu, Borsa İstanbul tarafından yayımlanan endeksin daha yüksek bir cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratabileceğini ve daha çok sayıda şirketin bu endeksin kriterlerini karşılayacak noktaya geleceğini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

 

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir