Son Dakika
HARIBO, BAYRAM DÖNEMİNDE SATIŞLARINI ARTTIRDI

HARIBO, Bayram Döneminde Satışlarını Arttırdı

Çocuksu mutluluk vaadiyle yola çıkan HARIBO, iki bayram dönemine ilişkin satış değerlendirme raporunu açıkladı. Tatlı atıştırmalık dendiğinde akla gelen ilk 3 markadan biri, yumuşak şeker dendiğinde ise akla ilk gelen marka olan HARIBO¹, Kurban ve Şeker bayramları süresince de satışlarını artırarak Türkiye’nin tercih ettiği markalardan biri oldu.  Nielsen verilerine göre Türkiye’nin bir numaralı yumuşak şeker markası olan HARIBO²’nun bayram dönemlerinde en çok satın alınan ürünleri ise; Altın Ayıcık, Happy Cola, Chamallows P&W, Fruitbons ve Bayram Mix oldu.

20 yıldır İstanbul–Hadımköy’deki fabrikasında üretim faaliyetlerine kesintisiz bir şekilde devam eden HARIBO Türkiye, İstanbul’dan çıktığı yolculuğuna 57 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile devam ediyor. ‘’Çocuk ya da büyük ol, HARIBO’yla mutlu ol’’ diyerek 7’den 70’e herkese ulaşma hedefiyle hareket eden yumuşak şeker üreticisi HARIBO; 2021 yılındaki iki bayram dönemi toplam satışlarında 2020 yılına kıyasla yüzde 5’in üzerinde artış yaşadığını ifade etti.

 

Türkiye’de bayram geleneğine verilen önem HARIBO’nun satışlarındaki büyüme oranıyla bir kez daha ortaya çıktı. Şeker Bayramı ve Kurban Bayramı dönemlerine denk gelen Nisan ve Temmuz aylarında HARIBO ürün satışlarında yüzde 5’lik bir büyüme gözlemlendi. Bu 4 aylık süreçte en çok satış yapılan illerin başında İstanbul gelirken onu sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya izledi.

 

Bayram döneminin en çok tercih edilen ürünü ise Altın Ayıcık oldu. Onu sırayla Happy Cola, Chamallows P&W, Türkiye’nin bayram dönemine özel olarak doğal meyve ve sebze aromalarından üretilen vegan ürünü Fruitbons ve yine bayramların vazgeçilmez ismi Bayram Mix takip etti.

 

Okula Dönüşlerin Başlamasıyla Satışlarda Artış Bekleniyor

2021 yılında gerçekleştirdiği büyüme ile, marka gücünü bu yıl da başarılı bir şekilde artırdıklarına dikkat çeken HARIBO; geçmiş dönem satış verileri incelendiğinde Eylül ve Ekim aylarında yılın ilk 8 ayı ortalamasından daha yüksek satış gerçekleştiğini açıkladı. Bu trendin okulların açılmasıyla birlikte devam edeceğini aktaran marka, eski verilerle karşılaştırıldığında oranın daha da büyüyeceğini öngördüklerini belirtti. Tatlı atıştırmalık dendiğinde akla gelen ilk 3 markadan biri, yumuşak şeker dendiğinde ise akla ilk gelen marka olan HARIBO; çalışmalarına sektördeki lider pozisyonu korumak ve pazar payını artırmak için yoğun bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.