Son Dakika

Adil Pelister ile ilgili tüm haberler

Adil Pelister haber ile ilgili bütün haberleri, ayrıca Adil Pelister’in en son dakika haber, Tüm Adil Pelister, durum ve gelişmelerini bu sayfadan takip edebilirsiniz.

 

Adil Pelister, 1962 yılında İstanbulda doğdu. Evli ve iki çocuk sahibi Pelister, İstanbul Teknik Üniversitesinde Kimya Mühendisliği Bölümü’nü 1983 yılında başarıyla bitirmiştir. Adil Pelister, 1987 yılında Beta Kimya San. ve Tic. A.Ş.’yi kurmuştur ve Pelister halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

Adil Pelister Fotoğraf Adil Pelister Kimdir?

 

35 yıldır mesleği olan Kimya Mühendisliğini icra eden Pelister, son 6 yıldır TİM verilerine göre kendi kategorisinde ihracat birincisi ve bölgesindeki vergi rekortmenlerinden birisi olmuştur.

 

Adil Pelister, Nisan 2018 tarihinden itibaren İKMİB – İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve Türk İhracatçısının adil, istikrarlı ve güven ortamında ekonomik büyümesine katkıda bulunarak, Türk firmalarının global pazarda önemli bir yere sahip olması için önemli çalışmaları yerine getirmektedir.

Adil Pelister, Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.