Son Dakika
1 Milyon Çocuğa Ulaşacak Projenin İlk Durağı Ordu ve Trabzon Oldu
1 Milyon Çocuğa Ulaşacak Projenin İlk Durağı Ordu ve Trabzon Oldu

1 Milyon Çocuğa Ulaşacak Projenin İlk Durağı Ordu ve Trabzon Oldu

1 milyon çocuğa ulaşacak projenin ilk durağı Ordu oldu

Seda Yekeler Eğitim Vakfı’nın (SEYEV) Sen Konuştukça Çocuklar Dünyaya Açılacak projesinin online gerçekleştirilen eğitimleri yüz yüze yapılmaya başlandı. Bu kapsamda projenin ilk durakları Ordu ve Trabzon oldu.

Yabancı dil ediniyorlar

Dil bilimci Seda Yekeler’in kendi geliştirdiği YEK Metot ile köy okullarındaki çocukların İngilizce konuşabilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında dil laboratuvarları kuruluyor, çocuklara eğitimler veriliyor, İngilizce öğretmenleri eğitiliyor.

Proje hakkında bilgi veren Seda Yekeler, “Amacımız eğitimde fırsat eşitliği ilkesine dayanarak doğru metotla, dil öğrenme imkâna ulaşamamış çocukların dil edinimine katkı sağlayıp onları dünyaya açmak ve YEK Metodu tüm ülkeye yayarak yabancı dil edinmenin yetenek işi olmadığını göstermek ve bunu gelecek yeni nesillerimize aktarmak” dedi.

Kütüphaneler açıldı

Ordu ve Trabzon’da eğitimlerin yanı sıra Biruni Laboratuvarları Kütüphanesi, Zeynep Vidinli Kütüphanesi, Sina Pırlanta & Emine Ün Sanat Sınıfı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Ayrıca Geleceğe Adımlar Platformu’nun Yöneticisi Avukat Elif Görgülü koordinatörlüğünde Ordu Fen Lisesi’ndeki öğrencilere kişisel gelişim ve farkındalık için 5 gün boyunca Mindfulness, Empati ve Algoritmik Düşünme ile ilgili eğitim seminerleri de verildi.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Yabancı dilde aileye büyük görev düşüyor

Yabancı dilde aileye büyük görev düşüyor

Dünyanın pek çok ülkesinde öğrenciler, 2-3 yabancı dili aynı anda öğrenirken Türkiye’de ilkokuldan üniversiteye kadar …