Son Dakika
Yılın en yaratıcı tasarımları belli oldu!

Yılın en yaratıcı tasarımları belli oldu!

Perakende dünyasında ürün kadar ambalaj ve çeşitli tasarımlar da tüketicinin kararını etkiliyor. Gıda ve tüketici ürünleri şirketleri hem yaratıcı hem de çevreci ambalajlarla yarışıyor. Dünyanın en yeni ürün ambalajlarına ev sahipliği yapan FESPA, yılın en iyi ürün paketlerini açıkladı…

 

Son yıllarda ürün paketlemesi, tasarımları ve kullanılan malzemeler perakende dünyasında çok daha önemli bir konuma geldi. Markalar raflarda ürünlerinin görünürlüğünü artırmak ve tüketiciyi kendine çekebilmek için yarışa girdi. 2020 birçok kişi için unutulabilir bir yıl olsa da baskı endüstrisinde kutlamak için hala nedenler var. Her yıl düzenlenen FESPA Ödülleri, dünya çapındaki şirketler tarafından üretilen en iyi çalışmaları bir araya getirdi. Dünyanın en büyük baskı sistemleri fuarı olarak tasarım dünyasındaki tüm yeniliklere ev sahipliği yapan Global Baskı Federasyonu FESPA, yılın en iyi ambalaj uygulamalarını açıkladı:

 

Yeteneğe yelken açmak

 

Tasarımcı: Ability Diseño Grafico

İspanya’dan Ability Diseño Grafico’nun konserve deniz ürünleri markası Dani için tasarladığı bu teşhir, tasarımı Altın Ödül kazandı. 2 x 1.3m ölçülerindeki uygulama, Abiplex Honeycomb geri dönüştürülebilir malzeme kullanılarak Solid Edge, Areos CAD’de oluşturuldu. Parçayı basmak için bir HP 11000 kullanıldı.

 

Geleceğe Dönüş’e yeni yorum

 

Tasarımcı: Imaika

Rus tekstil markası Imaika, klasik Geleceğe Dönüş filminden ilham alan bu tişört için Baskılı Giysiler segmentinde Altın Ödül kazandı. 380 x 480mm ölçülerindeki su bazlı deşarj baskısı, camgöbeği, macenta, sarı ve siyah renklerde Magna deşarj beyazı ve Virus Wow şeffaf mürekkepleriyle basıldı.

 

Rollercoaster’dan ralliye

 

Tasarımcı: Vermeulen ve Vermeulen

Streatgasm 2000 Rallisi için yaratılan bu çarpıcı parça için araç kaplama kategorisinde ilk sırayı Vermeulen ve Vermeulen Reclame aldı. Toverland tema parkındaki bir rollercoaster’dan ilham alan projede, 3M filmlerinin yanı sıra bir 3 boyutlu anka kuşu başı yer aldı.

 

3 boyutlu tişört baskısı

 

Tasarımcı: Elixir Unlimited

Hindistan’da Elixir Unlimited, bu parçayla giysi ve tişört alanında Özel Efektler kategorisinde Altın madalya kazandı. 220 x 280 mm’de basılan 3D kabartmalı tasarım, iki parçalı kalıp ve silikon ile elde edildi, ardından plastisol mürekkebi kullanılarak üst baskı yapıldı.

 

Tiyatro sahnesini kapladılar

 

Tasarımcı: Tobex AB

Tobex AB, kendi ülkesi İsveç’teki bu tiyatro sahneleme projesi ile Altın ödül kazandı. Proje, aynı yüzey deseninin tavana, perdelere, duvar kaplamalarına, döşemelere ve halılara uygulanmasını kapsıyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.