Son Dakika
Yağda Eriyen Vitaminler Hangileridir?

Yağda Eriyen Vitaminler Hangileridir?

Yağda Eriyen Vitaminler Hangileridir? Bugün biraz bu konudan bahsedeceğim. Vitamin kelimesi Polonyalı biyokimyacı Casimir Funk tarafından 1912 yılında kullanılmıştır. Vita Latince, hayat demektir, amin kelimesi ise amin sözcüğünü kastetmektedir. Yağda eriyen vitaminler, A, D, E ve K vitamini içeren vitaminlerdir. Bu vitaminler yağda çözülerek vücut içerisinde depolanmaktadır. Vücutta bulunan her organın ihtiyaç duyduğu vitamin farklıdır. İnsan vücudunda bulunan bazı vitaminler kendi başına üretilmemektedir. Bundan dolayı tüketilecek olan gıdalardan ihtiyaç duyulan vitaminler vücuda alınmaktadır. Vitaminlerin pek çok farklı faydaları ve çeşitleri bulunmaktadır. Yağda çözülen bu vitamin türleri vücuda birden çok faydası bulunuyor. Cilt, bağışıklık sistem, kemik ve kas gibi pek çok sistemin en iyi şekilde çalışmasında rol almaktadır. Bu vitaminler takviye olarak alınabilir ve neredeyse vücudun tüm işlemleri yerine getirilebilir. Gelin hep beraber hangi vitaminlermiş öğrenelim.

Kısaca Yağda Eriyen Vitaminler Nelerdir?

Kısaca Yağda Çözünen Vitaminlerin Faydaları Nelerdir?

  • Yağda çözünen vitaminlerinden biri olan A vitaminin pek çok faydası bulunuyor. Özellikle görme, bağışıklık sistemi ve cildin sağlıklı olabilmesinde önemli bir rol alıyor. A vitamini içeren gıdaların içerisinde balık, yumurta, patates, havuç ve kabak gibi gıdalar bulunuyor. Diğer bir yağda çözünen vitamin olan D vitamini ise, fosfor ve kalsiyum gelişimi adına oldukça önemlidir. Süt ve yağlı balıkların içerisinde D vitamini bulunmaktadır.
  • E vitaminin dönüşümü C vitamini olarak bilinir. Tüketildiğinde C vitamini etkisi oluşturur. Yapraklı yeşil sebzeler ve bitkisel yağların içerisinde E vitamini bulunuyor. Kanın pıhtılaşmasına rolü olan vitamin türü K vitaminidir. Yağda çözünen bir vitamin türü olduğundan, kemiklerin sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlar.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir? Bugün sizlere kısaca biraz bu konudan bahsedeceğim. Nüfus Sayımı ile: Nüfusun …