Son Dakika
Whatsapp Nedir?

Whatsapp Nedir?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olup, platformlar arası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma, arama ve haberleşme uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia gibi bir çok telefon ile uyumlu olan uygulama; 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı ile beraber kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermemizi sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde temelleri atılıp kurulmuştur.

WhatsApp, Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuştuktan sonra, WhatsApp üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012’den Ocak 2013’e kadar %75 oranında artmış olup 2012 yılında neredeyse toplamda %500’e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasında bulunmaktadır.

19 Şubat 2014 yılında Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında Whatsapp’ı satın aldılar. Mark Zuckerberg yaptığı bir açıklama ile WhatsApp’ın neredeyse 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır.

 

WhatsApp ile ilgili tüm haberlere ulaşmak için tıklayın.

WhatsApp Web Nedir? yazımızı okumak için tıklayın.

Whatsapp Nedir?

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Facebook, kullanıcıların Whatsapp mesajlaşmalarına erişebiliyor mu?

Facebook, kullanıcıların Whatsapp mesajlaşmalarına erişebiliyor mu?

New York merkezli araştırma kuruluşu ProPublica tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Facebook çalışanlarının WhatsApp mesajlarını okuyabildiğini …