Son Dakika
Temp Klasörü Nedir, Ne İşe Yarar?

Temp Klasörü Nedir, Ne İşe Yarar?

Evet, zamanımızın en iyi teknolojisi olan bilgisayar ile yeni tanışan veya bilgisayar hakkında bilgisi olmayan birçok arkadaşımız için Temp Klasörü konusunu yazımıza aldık. Temp Klasörü Ne İşe Yarar? Temp Klasörü Silinmeli midir? Temp klasörü nasıl silinir? Temp klasörü nasıl açılır? temp klasörü temizleme? gibi soruların cevabı da yazımızda bulunmaktadır.

 

Temp Klasörü Nedir Kısaca?

Bilgisayarımızda bulunan işletim sistemi, bilgisayarımızda yüklü bir dosyanın transferi sırasında herhangi bir sorun oluşmaması için taşınan veya silinen dosyaların bir yedeğini Windows dizini altındaki “Temp” klasörünün içine kopyalamaktadır. Taşıma – silme işlemleri bittikten sonra Temp klasörüne kopyalanan geçici dosyalar sistem tarafından temizlenmektedir fakat sistem tarafından yapılan bu temizlik çoğu zaman yeterli olmaz. Eğer herhangi bir taşıma, silme veya kopyalama işlemi sırasında bilgisayarımız herhangi bir sebepten dolayı kapanırsa, kopyalanan dosyaların bir kısmı “Temp” klasörü içinde bulunuyor.

 Temp klasörü aslında bilgisayarımızda bulunan geçici dosyaların kaydedildiği ve gereksiz dosyaların depolandığı klasördür.

 

Temp Klasörü Nasıl Açılır?

Temp Klasörünü Açmak için yapmanız gerekenler Win+R  tuşlarına basıp gelen çalıştır ekranına %temp% yazısını yazmanız yeterlidir.

 

Temp Klasörü Nasıl Temizlenir?

Temp klasörünü açtıktan sonra:

  • CTRL+A tuşuna basarak tüm dosyaları seçin,
  • Sağ tıklayıp “Sil” butonuna tıklayın veya DELETE tuşuna basıp klasörü silin.

Temp klasöründeki önemli dosyaları silmekten korkmayın, çünkü “Temp” klasörü içerisinde herhangi önemli bir dosya bulunmamaktadır. Eğer ki önemli bir dosyayı silmeye çalışırsanız, Windows sizi silmemeniz için uyaracaktır.

 

Temp Klasörünü Silmek Zararlı mıdır?

Bilgisayarınızdaki dosyaların arasında dolaşırken Temp klasörünü mutlaka görmüşsünüzdür. Acaba “Temp klasörünü silmek bilgisayara zarar verir mi?” gibi düşünebilirsiniz. Bilindiği gibi bilgisayarların ilk alındığı zamanki hız performansında kalmaz, zamanla çeşitli nedenlere bağlı olarak bilgisayarımız yavaşlayabilmektedir. Bu yavaşlama nedenlerinden birisi de içerisinde bulunan çöp veya gereksiz dosyaların bilgisayarımızda fazlasıyla birikmesidir. Bahsettiğimiz bu gereksiz dosyalar yine bilgisayarımızda bulunan Temp klasöründe depolanmaktadır.

 

Temp klasörünü silmeniz halinde Temp klasörü içindeki tüm dosyalar doğrudan çöp kutusuna taşınacaktır. Temp klasörünü sildikten sonra bilgisayarınız herhangi bir zarara uğramayacaktır. Gereksiz dosyalar hep olacağı için Windows sizin için tekrardan yeni bir Temp klasörü oluşturacaktır. Bu bahsettiğimiz gereksiz dosyalar bu klasörde biriktiği için gereksiz alan kaplamakla beraber bilgisayarımızın hız ve performansını düşürür.

 

 

 

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir?

Nüfus Sayımının Yararları Nelerdir? Bugün sizlere kısaca biraz bu konudan bahsedeceğim. Nüfus Sayımı ile: Nüfusun …