Son Dakika
TBB'den Kamuoyu Duyurusu / Küçük Ölçekli Şirketler İçin Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması Hakkında TBB'den Kamuoyu Duyurusu / Küçük Ölçekli Şirketler İçin Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması Hakkında

TBB’den Kamuoyu Duyurusu / Küçük Ölçekli Şirketler İçin Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması Hakkında

Finansal yeniden yapılandırma süreçlerinin daha etkin işlemesini teminen yürürlükte olan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmaları’nda (Küçük Ölçekli Uygulama) aşağıdaki başlıca değişiklikler yapılmıştır:

 

  • Başvuru tarihi itibariyle Alacaklı Kuruluşlara olan anapara (nakit+gayrinakit) borç toplamı 25 milyon TL’den 100 milyon TL ‘ye artırılmıştır.
  • Yapılandırmanın daha alternatifli hale getirilmesini teminen; vade, ödemesiz dönem ve faiz oranı parametreleri güncellenmiştir
  • FYY başvuru sahiplerine ek süre ve ilave başvuru hakkı tanınmasını teminen “Başvurusu kabul edilmeyen borçlunun, tekrar başvuru yapması için ilk başvuru tarihinden itibaren üç ay geçmesinin zorunlu olmasına ilişkin ilave yapılmıştır.
  • Küçük Ölçekli Uygulama kapsamının genişletilmesi nedeniyle uygulama süreci prensiplerinde değişiklik yapılmıştır.
  • Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmaları (Küçük Ölçekli Uygulama) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından onaylanmıştır.
  • Bu uygulama için Rekabet Kurumu’na menfi tespit/muafiyet başvurusunda bulunulacaktır. Kurumun uygun görmesi halinde vereceği muafiyet onayı akabinde uygulama yürürlüğe alınacaktır.

 

Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmaları hakkında detaylı bilgiye Birliğimizin http://www.tbb.org.tr/fyy sayfasından ulaşılabilmektedir.

 

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Saygılarımızla,

Türkiye Bankalar Birliği

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Kamuoyu Duyurusu: Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun Yangın Felaketi Nedeniyle Aldığı Karar Hakkında

Kamuoyu Duyurusu: Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun Yangın Felaketi Nedeniyle Aldığı Karar Hakkında

Ortak varlığımız ormanlarımıza sahip çıkıyoruz   Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu yaşanan yangın felaketi nedeniyle …