Son Dakika
Sürdürülebilir Gıda Platformu, “10x20x30” global gıda kaybı ve israfını önleme girişiminin Türkiye’de gıda sektöründe yaygınlaştırılmasına liderlik yapıyor.

Sürdürülebilir Gıda Platformu, “10x20x30” global gıda kaybı ve israfını önleme girişiminin Türkiye’de gıda sektöründe yaygınlaştırılmasına liderlik yapıyor.

Sürdürülebilir Gıda Platformu, “10x20x30” global gıda kaybı ve israfını önleme girişimi için Dünya Kaynakları Enstitüsü ile yaptığı işbirliğini bugün gerçekleştirdiği üye toplantısı ile başlattı.

Ulusal ve uluslararası kuruluşlar, markalar, kâr amacı gütmeyen şirket ve girişimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri gibi tüm paydaşlarla iş birlikleri geliştiren Sürdürülebilir Gıda Platformu, ülkemizde gıda israfının azaltılmasına yönelik eğitim çalışmaları başlatıyor. Eğitimler, WRI iş birliği ve SGP üyelerinin de katılımıyla online olarak tüm gıda sektörüne açık gerçekleşecek.

Bu eğitimler Küresel Gıda Kayıp ve İsrafı Önleme Protokolü (FLW) kapsamında gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir Gıda Platformu, bu firmaların WRI tarafından oluşturulan ATLAS programında gıda kayıp ve israflarının düzenli olarak kayıt altına alınmasını sağlayacak.

Sürdürülebilir Gıda Platformu, 32 üyesi ve 5 ana çalışma grubu ile bugün ve gelecek nesiller için sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin değişim ve dönüşümünü hızlandırmak için çalışıyor. Platform önümüzdeki günlerde bu girişimin Türkiye çapında yaygınlaştırılması için gıda sektöründeki öncü dernek ve kuruluşlar ile de bir araya gelerek etkiyi büyütmek üzere çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.