Son Dakika
Sarpedon Global Trade e-ticarette sürdürülebilir hizmet kalitesi hedefliyor

Sarpedon Global Trade e-ticarette sürdürülebilir hizmet kalitesi hedefliyor

  • Amazon’a 10 bin kalem ürün satışı yapıldı, hedef yılsonunda 100 bin kalem
  • “2021’in son çeyreğinde Almanya, ABD ve Birleşik Krallık’taki tüm pazaryerlerine girmiş olacağız”
  • KOBİ’ler Sarpedon sayesinde ürününü 3 kıtada birden satışa sunabilecek

Soycan Şirketler Grubu’nun uluslararası ticaret alanında faaliyet gösteren üyesi Sarpedon Global Trade; uzun yıllardır sahip olduğu B2B satış kabiliyeti, uluslararası ticaret deneyimi ve lojistik alanındaki operasyon hakimiyeti sayesinde e-ticaret dünyasındaki varlığını pekiştiriyor. Kısa bir süre önce Amazon Türkiye’nin resmi tedarikçisi olan Sarpedon, Amazon’a 10 bin kalem ürünün satışını gerçekleştirdi. Yılsonuna kadar 100 bin kalem ürüne çıkmayı hedefleyen Sarpedon, Amazon’un diğer ülkelerdeki platformlarında da B2B ve B2C satış yapmak için altyapı çalışmalarını tamamlamaya hazırlanıyor.

İnternet ve mobil uygulamalarının kullanımının artması sayesinde her yıl hızla büyüyen e-ticaret sektörü, pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklarımız ve tüketim eğilimlerimize, e-ticaretin hem tüketicilerin hem de işletmelerin kullanımına bağlı olarak ivme kazandı. 55 yaşın üzerinde değişime direnen bireylerin ve internet alışverişine temkinli yaklaşan kesimlerin tüketime ilgi göstermesi de e-ticareti geliştiren faktörler arasında yer aldı.

 “Şirketler on yılda ulaşacakları online satışlara bir yılda erişti”

E-ticaretin 10 yılda geleceği noktaya pandemi sebebiyle 1 yıl içerisinde geldiğini söyleyen Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan“Pandemiyle birlikte şirketler on yılda ulaşacakları online satışlara bir yılda erişti. Ancak tabii ki e-ticaretin büyüme oranı Türkiye ve tüm dünyadaki depo ve lojistiğin buna destek verebilmesiyle de doğrudan ilişkili. Günün sonunda e-ticaretin geleneksel ticaretten toplam alacağı payın önümüzdeki beş yılda yüzde 25’i geçmeyeceğini düşünüyorum. Şu anda ülkemizde e-ticaretin genel ticaretten ortalama yüzde 15 seviyelerinde pay aldığını göz önüne alırsak, bu büyümenin devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Amazon’un diğer ülkelerdeki platformlarında da satış hazırlığı var

Soycan Şirketler Grubu iştiraklerinden Sarpedon Global Trade’in Amazon Türkiye ile yaptığı iş birliğine değinen SoycanSarpedon olarak yıllardır sahip olduğumuz B2B satış tecrübesiyle Amazon Türkiye’ye, ‘Vendor’ statüsünde Türkiye’nin önde gelen markalarının ürünlerinin toptan tedarikini gerçekleştirmeye başladık. İş birliğinin ilerlemesiyle yalnızca Amazon Türkiye’de değil, Amazon’un diğer ülkelerdeki platformlarında da B2B ve B2C satış yapmak için altyapı çalışmalarımızı iki ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Şu ana kadar Amazon’a 10 bin kalem ürünün satışını gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar 100 bin kalem ürüne çıkacağımızı öngörüyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’nin en güçlü markalarıyla anlaşmalar yapıyoruz”

E-ticarette kısa sürede önemli mesafe katettiklerini vurgulayan Soycan“Önemli olan ticarette hizmet kalitesini sürekli tutabilmektir. Aslında B2C ya da B2B fark etmiyor, e-ticaretin kalbinde ‘müşteri deneyimi’ yatıyor. Buradaki ‘müşteri’ de Amazon. Nitekim Amazon Türkiye’den aldığımız siparişlerin artarak devam etmesi ve toptan tedarikini yaptığımız ürün ve marka çeşitliliğinin de her geçen gün hızla büyümesi bunu başarılı bir şekilde yaptığımızı gösteriyor. Keyifle söyleyebilirim ki, Türkiye’nin en güçlü markalarıyla anlaşmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çok yakında markalarla ortak lansman çalışmaları yürüterek tüm Türkiye ile bunu paylaşacağız” dedi.

Sarpedon ile CAG Logistics’in gücü e-ticarete katkı sağlayacak

Şubat 2021’de e-ticaret sitesi sarpedonkids.com’u hayata geçirdiklerini anımsatan Yılmaz Soycan, ilk senede e-ticaret cirolarının 50 milyon TL’ye ulaşmasını öngördüklerini söyledi. SoycanBu yıl bitmeden ahşap mutfak ve servis gereçleri, çocuk oyuncakları özelinde kendi markalarımızla üretim faaliyetlerimize başlıyoruz. Bu ürün gruplarıyla yurt dışındaki online satış kanallarında varlık göstereceğiz. 2021’in son çeyreğinde Almanya, ABD ve Birleşik Krallık’taki tüm pazaryerlerine girmiş olacağız. Bu doğrultuda bu yıl Amerika ve İngiltere şirketlerimizi kurduk. Hem satışını yaptığımız kendi markalarımızı hem de anlaşmalı olduğumuz Türk markalarını bu ülkelerin tamamında satışa sunacağız. 2022 yılı içinde KOBİ’lerimize de bu hizmeti açmayı planlıyoruz. Bizimle anlaşan bir KOBİ, ürününü 3 kıtada birden satışa sunabilecek. Hedefimiz ticari kabiliyetimizi grup şirketlerimizden CAG Logistics’in lojistik ve tedarik zinciri yönetimi kabiliyetiyle birleştirerek bu know-how’ı Türkiye’deki şirketlerin hizmetine sunmak” ifadelerini kullandı.

 “Pazaryerlerinde korsan ürün satışının önüne geçilmeli”

Son olarak e-ticaret sektörünün sorunlarına da değinen Soycan, sözlerini şöyle tamamladı: Türkiye’de e-ticaretin bugün geldiği noktada gereken dağıtım ve kargo altyapısı, bunu yazılımla destekleyecek altyapıya sahip değil, bu gelişmeler eş zamanlı gerçekleşmedi. Dolayısıyla müşteri deneyiminde sıkıntılar doğabiliyor. Bir diğer sorun da e-ticaret siteleri ve pazaryerlerinde korsan ürünler için denetleme mekanizmalarının düzgün çalışmaması. Bu denetimlerin daha katı regülasyonlara dayanması gerekiyor. Öte yandan pazaryerleri, tüketicilerin istediği ürüne en rekabetçi fiyatla ulaşması için bir fırsat. Ancak bu platformların markalı ve lisanslı ürünler konusunda tüketici haklarını çok daha fazla koruması gerekiyor.”

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Amazon Türkiye’den Hayvanları Koruma Günü’ne Özel İndirim Kampanyası

Amazon Türkiye’den Hayvanları Koruma Günü’ne Özel İndirim Kampanyası

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamındaki kampanyayla, hayvan severler 2-8 Ekim tarihleri arasında evcil hayvan …