Son Dakika
Milliyet Enerji dergisi enerji verimliliğine odaklanıyor Milliyet Enerji dergisi enerji verimliliğine odaklanıyor

Milliyet Enerji dergisi enerji verimliliğine odaklanıyor

Enerji sektörüne dair tüm gelişmeleri, alanında uzman isimlerle değerlendiren Milliyet Enerji dergisi, altıncı sayısında enerji verimliliği yaklaşımlarına ışık tutuyor. Ülkemizdeki verimlilik potansiyelinin kullanılması için ihtiyaç duyulan stratejileri ele alan Milliyet Enerji dergisi, ülke ekonomilerine dinamizm katabilecek ve yakın döneme kadar öncelikli politikalar arasında yer alamayan enerji verimliliği dosyasını açıyor.

 

Milliyet Enerji dergisi, 27 Eylül Pazartesi günü altıncı sayısında tüm dünyanın en büyük sorunu olan binalarda enerji verimliliği politikalarının kilit noktalarını işliyor. Enerji verimliliği kavramı; faturaların düşürülmesine fayda sağlayacak fırsatlardan, sanayinin ihtiyaçlarına kadar geniş bir perspektifte değerlendiriliyor. Aynı zamanda ulaşımda yapılacak çalışmalarla elde edilecek kazanımlar da dergide detaylıca öne çıkan konu başlıkları arasında yer alıyor.

 

Milliyet Enerji’nin eylül sayısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nda gelinen noktayı, önümüzdeki döneme dair hangi adımlar atacaklarını ve sektöre sunulacak yeni finansal mekanizmaların yapısını anlatıyor.   Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali İhsan Salkım, Türkiye’nin enerji verimliliği algısını ve geliştirilmesi gereken alanları mercek altına alıyor. Dünya Kaynak Enstitüsü’nden (WRI) Meltem Bayraktar, binalarda enerji verimliliği stratejilerini, Tolga İmamoğlu ise ulaşımın verimlilikle yakalayabileceği geleceği aktarıyor. DNV’nin Küresel Enerji Görünümü raporlarının baş modelleyicisi Dr. Onur Özgün, dünyadaki enerji verimliliği durumunu ve uygulanabilir stratejilerinin kilit noktalarını okuyucularla paylaşıyor. Perspektif köşesinde ise Mithat Yurdakul, Afganistan’ın zengin kaynaklarından, yeni dönemin parlayan yıldızı lityumun vaat ettiği geleceğe mercek tutuyor.

 

27 Eylül Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji Dergisi’ne, dijital platformlarda Dergilik, gazetelik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.