Son Dakika
Metro Türkiye’den En Özel Sofranın Hikayesi.

Metro Türkiye’den En Özel Sofranın Hikayesi.

Cumhuriyetin 98’inci yaşı çok özel bir filmle kutlanıyor.

 

30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfağına sahip çıkmak, gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ve Türk şeflerinin gelişimine katkıda bulunarak dünyada hak ettiği yere gelmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı dijital reklam filmi ile iletişim çalışmalarında da bu amacını destekleyen çarpıcı işlere imza atmaya devam ediyor.

 

Cumhuriyetin ilan edilmesinden bir önceki gece, 28 Ekim 1923 akşamı, Çankaya Köşkü’nde verilen yemeğin günümüz mutfağındaki temsili hazırlık sürecinin, o sofranın kuruluşuyla paralel kurguda anlatıldığı filmde Atatürk’ün cumhuriyeti müjdelemesine  vurgu yapılıyor. Reklam filminde kullanılan yemekler, tarihsel araştırmalar ve arşiv çalışmaları sonucunda ulaşılan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ev sahipliğinde misafirlere en çok ikram edilen yemeklerin bilgilerinden faydalanılarak belirlendi.

 

“Bazı sofralar doğru ellerde hayat bulur” cümlesiyle başlayan filmde Türk mutfağının birbirinden özel lezzetlerine yer veriliyor ve film sofradaki en özel anla yani Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” cümlesiyle son buluyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

SANKO HOLDİNG 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI GAZİANTEP’TE TARİH VE SANAT DOLU ÖZEL BİR ETKİNLİKLE KUTLADI

SANKO HOLDİNG 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI GAZİANTEP’TE TARİH VE SANAT DOLU ÖZEL BİR ETKİNLİKLE KUTLADI

SANKO HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:  “ŞANLI BAYRAĞIMIZA SAHİP ÇIKTIĞIMIZ SÜRECE HİÇ KİMSE …