Son Dakika
Kastamonu Entegre’den gıdayla temasa uygun panel yüzeyleri

Kastamonu Entegre’den gıdayla temasa uygun panel yüzeyleri

Kastamonu Entegre’den yeni bir ilk: Gıdayla temasa uygun panel yüzeyleri

Ağaç bazlı panel sektöründe birçok yeniliğe öncülük eden Kastamonu Entegre; Glossmax, GlossmaxPro, Mattplus, Medelam ve Teknolam panel ürünleri için TSE onaylı “Gıdayla Temasa Uygundur” belgesi almaya hak kazanarak sektörde yeni bir ilke imza attı.  

Çalışmalarıyla sağlıklı ve estetik yaşam alanlarına katkıda bulunan Kastamonu Entegre, yeni ürün ve teknolojileri pazarla buluşturmaya devam ediyor. Pandemi döneminde Hijyen Plus özellikli parke ve panelleri ile önemli bir ihtiyaca yanıt veren firma, üstün ürün kalitesini yeni bir belgeyle tescilledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun şekilde yapılan migrasyon testleri sonucunda Glossmax, GlossmaxPro ve Mattplus laklı parlak ve mat paneller ile Medelam ve Teknolam melamin kaplı paneller “Gıdayla Temasa Uygundur” belgesi almaya hak kazandı. Kastamonu Entegre, Türkiye’de sektöründe bu belgeyi alan ilk firma oldu.

İnsan sağlığını koruma altına alan yüzey teknolojisi

Geniş dekor ve renk seçenekleriyle özgün iç mekân tasarımlarına olanak tanıyan panel ürünleri, mutfakların kimlik kazanmasında önemli bir rol üstleniyor. Mutfaklarda kullanılacak panellerin estetik ve dayanıklı olması kadar, insan sağlığını tehdit etmeyecek bir yapıda üretilmesi ise kritik öneme sahip. Intertek Laboratuvarı’nda yapılan migrasyon testleri sonucunda “Gıdayla Temasa Uygun” olduğu tescillenen Kastamonu Entegre Glossmax, GlossmaxPro, Mattplus, Medelam ve Teknolam paneller, hijyen koşulları ihlal edilmediği sürece bu özelliklerini koruyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.