Son Dakika
GoDaddy, seyahat ve konaklama sektörü için yaz tatili sezonuna yönelik dört dijital pazarlama ipucu paylaştı

GoDaddy, seyahat ve konaklama sektörü için yaz tatili sezonuna yönelik dört dijital pazarlama ipucu paylaştı

 İnsanların yaz sezonunda seyahat ederken ürün ve hizmet aramak için internete başvurduğuna dikkat çeken GoDaddy, seyahat ve konaklama sektöründeki küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin yaz aylarında işletmelerini tanıtmalarına yardımcı olacak dört dijital pazarlama ipucu paylaştı. 

 

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), seyahat ve konaklama sektöründeki küçük işletme sahipleri ve girişimciler için yaz sezonunda işletmelerini tanıtmalarına yardımcı olacak dört dijital pazarlama ipucu paylaştı. Türkiye’de turizm sektörünü geliştirmeye yönelik girişimlerin devam ettiğine ve bu yıl için beklentilerin bir önceki yıla göre daha yüksek olduğuna dikkat çeken GoDaddy, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin yaz aylarında daha fazla müşteri çekmek için dijital pazarlamadan yararlanabileceklerini belirtti.

 

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “BTK’nın verilerine göre, pandemi nedeniyle alınan önlemlerle de birlikte, Türkiye’nin toplam internet trafiği 2020’de yüzde 58’in üzerinde artış gösterdi. Daha fazla kişi internetin ve teknolojinin getirdiği kolaylıkları ve avantajları keşfetmiş olsa da, insanların yeniden seyahat etmek için heyecan duyduklarını da biliyoruz. İnsanlar yaz tatilleri için fikir almak, gezip görülecek yerler, yemek yenecek mekanlar ve alışveriş yapacak noktalar keşfetmek için mobil cihazlarından internette arama yapmaya devam edecekler.  Seyahat ve konaklama sektöründeki küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin, yazın geri kalanında genel pazarlama stratejilerine dijital pazarlamayı da dahil etmeleri, internette daha görünür olmalarına yardımcı olabilir. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları, işletmenizle ilgili bilgileri müşterilerinize ulaştırmayı kolaylaştırmak için entegre dijital pazarlama araçları sunuyor.”

 

GoDaddy’nin seyahat ve konaklama sektöründeki küçük işletme sahiplerine ve girişimcilere yönelik dört dijital pazarlama ipucu şöyle:

 

Online varlığınızı güncelleyin ve geliştirin 

Dijital pazarlama faaliyetlerinizde insanları yönlendireceğiniz ana platform web siteniz olacağı için, sitenizdeki bilgilerin güncel olduğundan emin olun. İletişim bilgilerinizi ve adresinizi kontrol edip güncellemenin yanı sıra, yaza özel teklifleriniz varsa bunlara ilgili duyurulara da sitenizde yer vermeniz faydalı olabilir. Arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızı desteklemek ve insanlara ne yaptığınızı en başından belli etmek için, alternatif alan adı uzantıları kaydettirmeyi de düşünebilirsiniz. Örneğin bir seyahat acentesiyseniz, .travel, .voyage veya .holiday gibi alan adı uzantılarını tercih edebilirsiniz. Uçak biletleri satıyor veya rezervasyon yapıyorsanız .flights sizin için uygun olabilir. Halihazırda bir web siteniz yoksa GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları ile bir saatten kısa bir sürede profesyonel görünümlü bir web sitesi oluşturabilir ve web sitenizi dijital pazarlama faaliyetlerinize hemen entegre etmeye başlayabilirsiniz.

 

Profesyonel e-postaya yatırım yapın 

Ücretsiz, genel bir e-posta adresi kullanmak yerine merhaba@isletmenizinadi.com gibi bir e-posta adresine sahip olmak, profesyonel görünmenizi sağlamanın yanı sıra gönderdiğiniz her e-posta ile işletmenizi tanıtmanıza da yardımcı olur. Kurulumu ve yönetimi kolay olan GoDaddy Profesyonel E-posta gibi araçlarla, e-posta hesabınızı farklı cihazlarda kullanmak üzere senkronize edebilir, klasörlerinizi ve takvimlerinizi kolayca yönetebilirsiniz.

 

E-posta pazarlama ile işletmenizi tanıtın 

Araştırmalar, bir mesajın e-posta yoluyla görülme olasılığının Facebook veya Twitter gibi sosyal platformlarda görülme olasılığından beş kat fazla olduğunu gösteriyor. GoDaddy E-posta Pazarlama gibi araçlar, web sitenizle entegre olarak profesyonel görünümlü e-posta mesajları oluşturmanızı ve paylaşmanızı sağlamanın yanı sıra e-postalarınızın kaç kez açıldığı, bağlantılarınızın kaç kez tıklandığı gibi bilgileri de takip etmenize olanak tanır. Yaz kampanyalarınızı ve tekliflerinizi duyurmak için e-posta pazarlamadan faydalanabilir ve işletmenizi tanıtmaya yardımcı olması için yıl boyu kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Web sitenize bir blog eklemeyi düşünün 

İçerik pazarlaması etkili bir araç olmaya devam ediyor. Siz de web sitenize bir blog ekleyerek işletmeniz için içerik pazarlaması yapmaya başlayabilirsiniz. Örneğin bir küçük otelseniz, otelinizin yakınında gezilecek tarihi yerler hakkında yazabilirsiniz. Bir seyahat acentesiyseniz, insanların gidebilecekleri popüler yerleri listeleyebilirsiniz. Böylece hedef kitlenizle değerli bilgiler, ipuçları ve seyahat tavsiyeleri paylaşırken işletmenizi, ürün ve hizmetlerinizi de tanıtabilirsiniz. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları ile kurduğunuz web sitenize kolayca bir blog ekleyebilir ve hemen blog yazmaya başlayabilirsiniz.

 

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde “yeni normal”e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

GoDaddy: “Microsoft® 365, üretkenliği artırmaya yardımcı oluyor”

GoDaddy: “Microsoft® 365, üretkenliği artırmaya yardımcı oluyor”

Uzaktan çalışmanın “yeni normal” haline gelmesine dikkat çeken GoDaddy, Microsoft® 365 kullanmanın küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin üretkenliklerini …