Son Dakika
GATEOFTEC KAPILARINI AÇIYOR

GATEOFTEC KAPILARINI AÇIYOR

Türk ihracatının gözde projesi GateofTec yeni dönemde kapıların ihracatçılara açıyor. Türk ihracatının ihtiyaç duyduğu tüm dönüşümleri içerisinde barındıran proje ile ihracatta yeni bir dönem başlayacak.

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) Türk ihracatını geliştirmek ve ihracatçılara destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda gün geçtikçe değişen ve gelişen piyasayı takip ederek günümüz dünyasına uygun projelerle ihracatçıların karşısına çıkıyor.

GateofTec Nedir

B2B e-ticaret portalı olan Gateoftec günümüz dünyasında artan rekabet ortamında firmanızın internet üzerinde bilinirliğini arttırırken profil bilgilerinizin internette bulunmasını kolaylaştırır.

Yurt dışına ihracat yapmada firmanıza yardımcı olacak ve yurt dışındaki firmalarla bağlantı kurmanızı sağlayacak olan proje firmalara yurt dışı pazarında yer almasını sağlarken diğer yandan Ekonomi Bakanlığı’nca belirlenen desteklerden faydalanmasına da yardımcı olur.

3D İle Gelecek Geldi

Dijitalleşme, Değişim, Değer Yaratma stratejisi ile KOBİLER ve ihracatın tabana yayılması kolaylaşacak. Bu kobinin en çok zorlandığı alan. Bu alanda çözüm çok zor ve firmaların bu yolculuğu yıpratıcı olmaktadır. KOBİ bu yolculukta eksik ve yanlış bilgi ile sıkıntı yaşamaktadır. Hevesi ve kazancı ortadan kaldırmaktadır.

211 Milyar dolar ile,  ihracat rekoru kırdığımız bu günlerde ihracatın büyümeye katkısının olmamasının en önemli sebebi katma değeri yüksek ürünlerin değilde ara hammaddenin ihracat konusu olması ve ihracatının tabana yayılmaması nedeni ile ihracatın katkısı sorun olarak ortaya çıkıyor.

Önceliğimiz Küçük ve orta ölçekli firmaların ihracatta yayılabilmesi için dijitalleşmeyi gerçekleştirmek. Ardından kobilerin pazar yerlerine uyumunu ve dâhil olmasını sağlamak. Ürünlerimize inovasyon süreçleri ile değer katmak için Gateoftec bir çözüm sunuyor…

Gateoftec ile İhracata Yeni Bakış

Yeni nesil ihracatçılık anlayışıyla geliştirilmiş  Gateoftec   projesi ile Covid-19 sonrası dönemde de ihracatta beklentilerin karşılanmasına yönelik çalışmalarına başladı.

Bu proje kapsamında açılan Türk İhracat Merkezleri de ürünlerin tüketiciye ulaşmasının önündeki engellerinde kalkması hedefleniyor. Ayrıca temel birçok sorunla karşı karşıya kalan ihracatçıların kolay ihracata erişim yolu olan Gateoftec Türk ihracatında yeni kapılar aralayacak.

Yurtdışında Etkin Tanıtım İmkânı

İGEME’nin ihracatçılara destek olma amacıyla geliştirdiği projesi Gateoftec düşük maliyet ve engellerin kaldırılması gibi fırsatların yanı sıra yurt dışında sürekli olarak aktif faaliyet gösterecek olan ofisler açılmasında da ihracatçılara destek oluyor.

Yerinde hizmet anlayışının e-ihracat ile birleştiği bu projeler kapsamında gerçekleştirilecek olan Expo Centerlar ile ihracatçılar bir yandan dünyanın her yanına açılma imkânı bulacak hem de hizmeti müşterinin ayağına götürecek.

Ürün ve hizmetlerin müşteri ayağına götürülmesi ile ihracatta tercih edilebilirlik oranlarının arttırılmasında büyük önem taşıyor. Ayrıca hedef kitleyi elde tutabilmek ve ihracatta sürdürülebilirliği sağlamak için yerinde hizmet anlayışı yeni ihracat modellerinin olmazsa olmazları arasında.

Yeni dönemde Gateoftec’in kapılarını Türk ihracatçılarına açmasıyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren İGEME CEO’su Murat IŞIK açıklamasında; ‘’İGEME olarak ihracat uzmanlarımızla birlikte geliştirdiğimiz Gateoftec projesi ile Türk ihracatında taze bir sayfa açıyoruz.

Ülke olarak hedeflerimizi yerine getirebilmek için bu tarz projelere çok ihtiyaç var. Bugün Gateoftec Türkiye’de kolay ve güvenilir ihracat yapmak isteyen herkesin tek adresi konumunda bulunuyor. Hedef ülkelerde açacağımız Türk İhracat Merkezleri ile Türk ihracatçısının dünyada ki ihracat üstlerini kuracağız.’’ İfadelerine yer verdi.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.