Son Dakika
EY Türkiye 2021 Vergi Maratonu Yarışması Sonuçlandı

EY Türkiye 2021 Vergi Maratonu Yarışması Sonuçlandı

Geleceğin genç yeteneklerini keşfedip desteklemeyi amaçlayan EY Türkiye’nin düzenlediği Vergi Maratonu Yarışması’nda kazananlar açıklandı. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmaya vergi alanında kariyer yapmayı hedefleyen üniversite öğrencisi ve yeni mezunlardan oluşan toplam 170 aday başvurdu. Yarışmanın birincisi para ödülünün yanı sıra 20’den fazla ülkenin katılımıyla düzenlenecek “Yılın Genç Vergi Profesyoneli” yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. 

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin, gelecek nesil vergi profesyonellerinin yeteneklerini bugünden keşfetmek ve kariyer fırsatlarını tanıtmak amacıyla bu yıl altıncısını düzenlediği Vergi Maratonu Yarışması sonuçlandı. Vergi alanında kariyer yapmayı hedefleyen üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunlarının katıldığı yarışmada birinciliği Gülce Çolakoğlu kazandı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve halen Galatasaray Üniversitesinde Hukuk alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Çolakoğlu 7.500 TL’lik ödülün de sahibi oldu. Çolakoğlu, yurt dışında gerçekleşecek “Yılın Genç Vergi Profesyoneli” (Young Tax Professional of the Year) yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye de hak kazandı.

Vergi Maratonu Yarışması sonucunda ikinciliği Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Muhammed Candan, üçüncülüğü ise Kadir Has Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yüksek Lisans eğitimini sürdüren Sıla Adak kazandı.

Jürinin yaptığı değerlendirme ile belirlenen finalistlerin sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından yarışma sonuçları 26 Ekim 2021 günü online olarak düzenlenen final etkinliğinde açıklandı. Yarışmada finale kalma başarısı gösteren tüm adaylar EY Türkiye’de staj imkânı için değerlendirilecek ve EY Türkiye’nin vergi bölümü profesyonelleriyle birebir çalışma fırsatı yakalayacak.

Yılın Genç Vergi Profesyoneli Yarışması hakkında

20’den fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşen “EY Young Tax Professional of the Year” finaline farklı bilgi birikimi ve tecrübelere sahip uluslararası vergi profesyonelleri katılıyor. Final aşaması Kasım ayında gerçekleştirilecek olan yarışma, katılımcılar için farklı kültürlerle tanışma, vaka analizleri ve mülakatlar ile deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Young Tax Professional of the Year – Yılın Genç Vergi Profesyoneli yarışmasına katılacak ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, İtalya, Lüksemburg, Kazakistan, Malezya, Hollanda, Nijerya, Norveç, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Türkiye, İngiltere ve Ukrayna yer alıyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Uzaktan çalışmaya geçişte siber güvenlik göz ardı edildi

Uzaktan çalışmaya geçişte siber güvenlik göz ardı edildi

EY’ın (Ernst & Young) Küresel Bilgi Güvenliği Araştırması’na göre pandemi etkisiyle hızlı şekilde benimsenen uzaktan …