Son Dakika

Gedik Yatırım ile ilgili tüm haberler

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım, Türk sermaye piyasalarının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. SPK tarafından Geniş Yetkili Aracı kurum yetkisi verilen Gedik Yatırım’ın aracılık hizmetleri, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yönetimi, saklama, halka arz, kurumsal finansman ve araştırma hizmetlerini yatırımcılarına sunmaktadır.

Gedik Yatırım 2010 yılında halka açılmış ve pay senetleri “GEDIK” sembolü ile Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Ana ortaklarından Inveo Yatırım Holding (INVEO) de Borsa İstanbul Pay Piyasasında işlem görmektedir. Gedik Yatırım ve iştirakleri, kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirilmiştir. Bu kapsamda Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘AA (Trk)’ görünümü ise ‘stabil’ olarak belirlenmiştir.

Şirket, 30 yıldır yerli ve yabancı fark etmeksizin tüm yatırımcılara deneyimli personeli ve son teknolojinin sunduğu hızlı ve güvenli platformlarda, sürdürülebilir değer yaratma sorumluluğu ile üstün kalitede hizmet sunmaktadır. Sektörde öncü konumda yer alan Gedik Yatırım, yatırımcı odaklı hizmet anlayışını ve yatırımcılarına her zaman beklentilerinin üzerinde hizmet vermeyi ilke edinmiştir.

Faaliyetlerini İstanbul’daki Genel Müdürlüğü ve ülke genelindeki 40 şubesi ve 400’e yakın çalışanı ile sürdüren Gedik Yatırım, stratejik iş birliği içerisinde olduğu PTT şubeleri ile sektörde öncü konumdadır. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) verilerine göre; Gedik Yatırım, sektörde en çok şubesi olan birinci, sektörde en çok çalışanı olan üçüncü kurumdur.

Gedik Yatırım, Sermaye Piyasalarına olan inancını; artan şube ve çalışan sayısının artışına ilaveten, yaptığı yatırımlarla da göstermekte, Yeni Nesil Yatırım Platformu Gedik Trader, Online Şube ve 444 0 435 Yatırım Merkezi ile yatırımcılarına kesintisiz hizmet sunmaktadır. Dijital kanal çalışmalarına ağırlık veren Gedik Yatırım, bu anlamda teknolojik bir yeniliğe imza atarak Türkiye’nin Yeni Nesil Yatırım Platformu Gedik Trader’ı 2017 yılı mart ayında yatırımcılarının hizmetine sunmuştur. Gedik Trader ile sermaye piyasalarını geniş kitlelere yaymayı amaçlayan Gedik Yatırım, mobil ve internet dünyasındaki gelişmelere paralel olarak, artık çok daha kolay ön yüzlerle, hızlı ve kolay erişilebilir verilerle, daha çok sayıda yatırımcının sermaye piyasalarını takip etmesini sağlamayı hedeflemektedir.