Son Dakika
Barbie’den Sürdürülebilir Yeni Koleksiyon

Barbie’den Sürdürülebilir Yeni Koleksiyon

Mattel, 90 Okyanus Kaynaklı Geri Dönüştürülmüş Plastiklerden* (OBP) ilk bebek koleksiyonu Barbie Loves the Ocean/Barbie Okyanusu Seviyor ile sürdürülebilirlik hedefine bir daha yaklaşıyor.

Barbie “The Future of Pink is Green/ Pembenin Geleceği Yeşil” kampanyasıyla çocukların daha yeşil bir geleceği desteklemesine yardımcı oluyor.

 

60 yılı aşkın süredir yaptığı projelerle hayatlara dokunan Barbie, yüzde 90 okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastiklerden (OBP) üretilen ilk bebek koleksiyonu ‘Barbie Loves the Ocean/Barbie Okyanusu Seviyor’ ile 2030 yılına kadar ürünlerinde ve ambalajlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik temelli plastik malzemeler kullanmayı planladığı sürdürülebilirlik hedeflerine doğru ilerliyor.

 

“Çocuklara daha temiz bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

Mattel Başkanı ve Uygulayıcı Genel Müdürü (COO) Richard Dickson, Barbie’nin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında; “Barbie’nin bu yeni serisi; Mattel’in gittikçe genişleyen, müşteriyi merkezine koyan ve çevrecilik bilinci aşılama amacına dayanan marka portföyünün yeni üyesi. Mattel olarak bir sonraki nesli güçlendirerek, çocukların dünyayı keşfetmesini ve potansiyelini tam olarak kullanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu büyük sorumluluğun farkındayız ve çocuklara daha temiz bir dünya bırakmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Her küçük şeyin değer kattığına inanan Mattel; Barbie ile attığı bu adımla geleceğe hazırlanırken, kendi rolünü daha da güçlendirmek için kararlı bir şekilde ilerliyor. Tüm dünya çocuklarına daha iyi bir dünya yaratmak için çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği konularına odaklanan Barbie, şimdi de sürdürülebilirliği merkezine alarak kendi küresel platformunu kullanıma sunuyor.

 

Orman Yönetim Konseyi (FSC) Hedefi

Barbie, 2021 yılının sonuna kadar ambalajlamada kullanılan kâğıt ve ahşap lif malzemelerde yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş veya Orman Yönetim Konseyi (FSC) tarafından tescillenmiş içerikler kullanmayı amaçlıyor.

 

Barbie Gezegeni Nasıl Koruyacağımızı Anlatıyor

Barbie, severek takip edilen Youtube vlogger serisine “Barbie Hepimizle Gezegeni Korumak İçin Yöntemler Paylaşıyor” başlıklı yeni bir vlog yayınlayarak çocuklara gezegenimizle ilgilenmenin önemi ve gündelik olarak edinebilecekleri alışkanlıkları öğretmeye yardımcı oluyor. Barbie hayranlarının birbirleriyle konuşabilmelerine olanak sağlayan çevrim içi platform Barbie vlogger, Barbie’yi bir rol model olarak vurgularken öğretici anlarla Kendin Yap videoları ile eğlenceli trendlere ayak uyduruyor.

 

The Future of Pink is Green/Pembenin Geleceği Yeşil

Barbie’nin BBH LA iş birliğiyle gerçekleştirdiği “The Future of Pink is Green/Pembenin Geleceği Yeşil” kampanyası kapsamında markanın pembe rengiyle olan ikonik ilişkisi, gezegenimizi korumanın temsil ettiği yeşil renkle yan yana kullanılacak ve daha yeşil bir gelecekle çocukları sürdürülebilirliğin önemine dair bilinçlendirmek için bir sonraki adımını duyuracak. 7’den 70’e herkesin hayatına dokunan Barbie, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla da tüm sevenlerine ulaşmayı hedefliyor.

 

Barbie & Dolls Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Barbie & Dolls, Mattel’in Küresel Yöneticisi Lisa McKnight konuyla ilgili düşüncelerini “Çocuklara dünyayı daha iyi yansıtmak için tasarlanmış girişimleri sürekli olarak ileriye taşıyarak 62 yıllık mirasımızı sürdürdük. Barbie Loves the Ocean/Barbie Okyanusu Seviyor, çocukların büyüdükleri çevreyi daha yaşanılabilir kılmak için gerçekleştireceğimiz sürdürülebilir yeniliklerden sadece bir tanesi. Çocukların dünyada görmek istedikleri değişimin bir parçası olabilmeleri için küresel platformumuzun kapsamını ve erişimini kullanmak çok heyecan verici.” sözleriyle ifade etti.

 

Barbie’nin bu serisi, Mattel’in 2030 yılına kadar ürünlerde ve ambalajlarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik temelli plastik malzeme kullanma konusundaki kurumsal hedefini destekleyen çalışmalardan yalnızca biri. Mattel ürünlerinde kullanılmak üzere eski Mattel oyuncaklardan malzeme kazanmayı ve yeniden kullanmayı hedefleyen oyuncak toplama programı ‘Mattel Playback’ ve Matchbox; metal arabaların, oyun setlerinin ve ambalajlarının 2030 yılına kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik temelli plastik malzemelerden imal edilmesini hedefleyen ‘Daha İyi Bir Geleceğe Yolculuk’ kampanyası da diğer projeler arasında yer alıyor.

 

Barbie markasının gezegenimizi korumaya yönelik diğer girişimleri hakkında daha fazla bilgi için Barbie.com/EnvironmentalImpact sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Mattel’in kurumsal sürdürülebilirlik girişimleri hakkında daha fazla bilgi için https://corporate.mattel.com/en-us/citizenship/sustainability. sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.