Son Dakika
ATLAS COPCO’DAN DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR YENİLİK: inPASS™

ATLAS COPCO’DAN DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR YENİLİK: inPASS™

Dünyanın lider endüstri kuruluşlarından biri olarak, işletmelere sürdürülebilir enerji verimliliği sağlayan çözümler sunan Atlas Copco Kompresör Tekniği, üretkenliği artıran ve işletim maliyetlerini azaltan basınçlı hava filtresi yelpazesine dahili baypass inPASS™ ile yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. İşletmelerin hava kalitesi ve işletme maliyetleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olan ve dünya çapında ilk kez Atlas Copco tarafından geliştirilen inPASS™ dahili baypass, sistemin kusursuz ve kesintisiz bir biçimde çalışmasını sağlıyor. 

 

Atlas Copco Kompresör Tekniği, yeni filtreleme çözümleriyle basınçlı hava kullanan üretim sistemlerine bir dizi yenilikçi teknoloji sunuyor; yeni nesil UD+, DD+/PD+, DDp+/PDp+ ve QD+ hava filtreleri, bakımı önemli ölçüde basitleştirmek ve maliyetleri azaltmak için öncü inPASS™ teknolojisiyle donatılıyor. inPASS™ ile desteklenen yeni seri aynı zamanda işletmelere kendi özel hava kalitesi gereksinimlerine uygun gelişmiş filtre ortamları arasından seçim yapma esnekliği de sağlıyor.

Hava akışını kesintiye uğratmadan filtreleme

İlaçtan gıdaya, elektronikten tekstile kadar pek çok sektörde kullanılmak üzere ürettikleri filtrelerin işletmelerin sistemlerinin en iyi şekilde korunduğundan emin olmak için farklı teknolojilerle desteklendiğini ifade eden Atlas Copco Kompresör Tekniği Endüstriyel Hava Ürün ve Pazarlama Müdürü Onur Çelik, “Filtreleme, basınçlı hava sisteminin çok önemli bir bileşenidir. Şimdiye kadar bir filtrenin bakımı, tüm basınçlı hava sisteminin kapatılmasını veya her filtrenin etrafına 3 valf baypaslarının kurulmasını içeriyordu. inPASS™, bakım sırasında havayı filtre kafasından yeniden yönlendirerek, hava akışı kesintiye uğramadan güvenli filtre kartuşu değişimine olanak tanıyor. Böylece filtrelerin etrafına fazladan boru döşemeye veya bakım için üretimi durdurmaya gerek kalmıyor.” diyor.

İşletme ve enerji maliyetlerinde tasarruf

Devrim niteliğinde bir dahili sistem olarak konumlanan inPASS™, işletmelerin pahalı bir harici baypass boru tesisatı kurma ihtiyacını ortadan kaldırarak işletme ve enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi sağlıyor. Hava sistemleri ile pnömatik ekipmanların kullanım ömrünü uzatıp bakım sürelerini de azaltan inPASS™  böylece büyük yatırım tasarrufu elde edebilme olanağı da sunuyor.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.